Demirkuyu Mahmut Kepolu İlkokulu
DEMİRKUYU MAH. DEMİRKUYU KÜME EVLERİ NO 84 SİLVAN / DİYARBAKIR
.

VİZYON

Atatürkçü, çağdaş ve demokratik, dünya ile bütünleşebilmiş, farklılıkları zenginlik kabul eden, bilimi ithal değil ihraç edecek, yöntemi kullanan değil bulan, ellerdeki pusulalar değil, pusulaların gösterdiği kutup olan, hayat boyu öğrenmeyi öğrenen bireylerin yetiştiği, öğretirken öğrenen, bizi biz yapan değerlere sahip çıkan, kendini anla kısıtlamayıp; geçmişten geleceğe uzanan zaman çizgisinin farkında olan ve zamana yön verebilecek bireyleri yetiştiren, tüketilen doğanın gelecekte sığınabileceği son kale olacak, çalışma alanı içinde bulunduğu bina değil, gözlerin gördüğü sınırlardan daha öte; bir okul olabilmek.

MİSYON

Bulunduğu bölgenin geleceğe açılan kapısı ve kültür merkezi olan, “veli”lerinin öğrenci, “öğrenci”lerin veli olduğu bir okulda; Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, özgür düşünceli, başkalarının haklarına saygılı, “Töre” kuşatmasını kıran, önce kendisini sonra çevresini tanıyan, tüketen değil; üreten, hayatını üretim boyutunda geleneksel çizgiden, bilimsel çizgiye taşıyan, çiftçisinden mühendisine, çobanından doktoruna ürettiğinden mutlu olabilen, oyasına ilmek işleyebilen ve attığı tek bir düğümle ülkeye kattığı değerden gurur duyan bireyler yetiştirebilme.

Normal Öğretim

Servis Bilgisi

İl merkezine servis bulunmamaktadır.İlçe merkezine 25 km mesafede olup öğretmen servisi bulunmaktadır.

İl merkezine 103 km, ilçe merkezine 25 km

Demirkuyu Köyü 21640 Silvan/DİYARBAKIR